17 maart 2007

Ghandi heeft een zwaar nachtleven

Gisteren lag onze kat op het terras wat te zonnen. Opeens stond een andere kat naast haar. Ghandi bekeek die en ofwel joeg ze die andere van haar territorium of ze liep gewoon mee/achter. Echt, je had dat moeten zien ... ipv van haar rug te krommen en te blazen, achtervolgde ze gewoon die andere kat. Naar waar?? Geen idee. Ondertussen was het donker geworden en normaal komt onze kat dan gewoon naar binnen of als we roepen komt ze af. Nu niets!! Ik begon me natuurlijk een beetje ongerust te maken. Rond 22u nog eens gaan kijken en .... er passeert een kat en ons Ghandi erachteraan, zoef, weer weg. De achterdeur dan maar op een kier gelaten zodat ze toch in de wasplaats kon en wij gaan slapen. Deze morgen dan rond half 8 wakker geworden en eens gaan kijken of madam al geariveerd was. Nog altijd niet. Het koekje dat ik gisterenavond daar had geled, lag er nog steeds. Mhm, niet fijn eigenlijk. Toch maar weer even in bed gaan liggen. En dan, opeens .... hoorde ik daar iets aan de deur krabben?? Jawel hoor :-) iets na half 9 was ze daar eindelijk. Ik heb haar binnengelaten en als een bezetene stortte ze zich op haar korreltjes. Omdat we er nu nog van kunnen profiteren nog wat in bed gaan liggen en kleine kat mocht, uitzonderlijk, ook even mee. Ze nestelde haar direct aan ons voeten. Even later zijn we toch maar opgestaan. Alleen ... kleine Ghandi heeft blijkbaar een zware nacht gehad want ze ligt al 3/4 van de dag te slapen. Dat ze zalig ligt, kan je zien op de foto's. Katten hebben toch een hondenleven hé ;-)

8 maart 2007

Shop till you drop

Deze middag een halve dag verlof genomen. Het mooie weer had natuurlijk de nodige invloed.
Eerst samen met collega An gaan eten naar de chinees. Voor 9 euro kon je langs het buffet gaan voor soep, voorgerecht, hoofdgerecht en achteraf nog een koffie, thee of ijsje.
En njammie, het was lekker.

Daarna gaan shoppen want een passende broek begint dringend te worden.
H&M ... in de afdeling zwangerschapskledij niets dat past. Precies of vrouwen met een maatje meer niet zwanger worden ...
Maar ben er toch niet met lege handen buitengegaan. 1 fushia linnen tuniek die hopelijk nog een paar maanden mee kan en een lichte zwarte trui, eentje waardoor je kan zien. Dan toch nog eens gaan neuzen bij de mamakledij en een buikband gekocht en nog een truitje met prijskorting.
Daarna de C&A... Ook niet veel soeps en blijkbaar gaan de grote maten er het eerst uit.
Dan toch nog een ensemble gevonden: een broek (zit heel goed), een kleedje voor erboven (mooi) en nog iets voor erboven en een buikband. Die laatste 2 passen me niet maar hoera!!! ik heb een broek!!!

Dan nog eens langs de Veritas en van daar 2 leuke haarbanden mee. Aangezien ik er nog niet uit ben of ik mijn haar al dan niet laat bijkleuren, alvast enkele alternatieven meegebracht want het wordt anders iets te dramatisch.

3 maart 2007

Nieuw doel bereikt


Vandaag hebben we de kaap van 12 weken bereikt. In theorie zijn de "delicaatste" weken voorbij.
We mogen dus even 'oef' zeggen!

En nu maar hopen dat de vermoeidheid mindert. Volgens ervaringsdeskundigen zou nu de leuktste tijd moeten aanbreken. Het buikje dat groeit, de eerste keer de baby voelen, nog zelf je schoenen kunnen toedoen, ... en vooral: je zou energie voor 2 hebben.

Vandaag de eerste praktische aankopen gedaan. Bavetten of voor de niet-westvlaming: slabbetjes.
Het was fabrieksverkoop bij De Witte Lietaer en aangezien ik opgegroeid ben met DWL-stuff kan ik niet anders dan de traditie verder te zetten. De slabbetjes zijn eigenlijk niet echt "tjes" te noemen. Het zijn redelijk grote. Wat goed uitkomt natuurlijk want zo komt er minder op baby terecht wat maakt minder op de kleertjes en dat maakt dan weer minder was :-)

Volgende week is er dan een 2e-hands babybeurs en daar gaan we ook eens neuzen.

De volgende stap worden dan aangepaste kleren voor de mama. Voorlopig kan ik nog in mijn gewone kleren. Meestal voor de broeken met de knoop open maar dat ziet toch geen mens want ik draag er toch altijd iets boven.
Bijkomend voordeel van het groeiende buikje is dat ik mijn al aanwezige buik(je) niet meer hoef in te trekken (jeuj). Ik kan die nu lekker laten uitsteken en in de toekomst er zeker mee lopen pronken ;-)